Umrl je naš častni predsednik ADI VIDMAJER

Objavil PD Prebold dne

Adi Vidmajer

V 80. letu starosti je umrl naš nekdanji predsednik PD Prebolda in častni predsednik PD Prebolda Adi Vidmajer.

Adi Vidmajer je bil dobitnik Bloudkove nagrade za leto 2008 za življenjsko delo in izjemen prispevek k razvoju slovenskega športa, še posebej atletike in planinstva. V letu 2008 je postal je častni občan občine Prebold, v kateri je živel vse od začetka svoje poklicne poti. V svojem življenju ga je pot ponesla tudi v druge vode in je prevzel vodenje TO na območju Savinjske doline. Leta 1990 je bil eden redkih poveljnikov, ki so se uprli JLA in niso izročili orožja. Uniformo je zamenjal za pedagoški poklic in postal ravnatelj  Osnovne šole Žalec. Leta 2018 je postal veteranski svetovni prvak in svetovni rekorder v metu kladiva.

Izguba Adija ne pomeni samo veliko za naše planinsko društvo, ampak tudi za celotno slovensko planinstvo. Adi in njegovi sodobniki so dali veliko in od njih smo se veliko naučili na številnih področjih delovanja slovenske planinske organizacije. Bil nam je vzor pripadnosti planinski organizaciji, spoštovanja načel častnega kodeksa slovenskih planincev ter tovarištva, predvsem pa prizadevnega in nesebičnega delovanja v širšo družbeno korist.

Adi je bil ustanovni član Planinskega društva Prebold, postal je predsednik Planinskega društva Prebold od leta 1972 do leta 1982 in nato še od leta 1988  do leta 1992. Bil pobudnik obnove stare šole v Mariji Reki v Planinski dom pod Reško planino. Leta 2019 je postal častni predsednik Planinskega društva Prebold. Adi je bil tudi podpredsednik Planinske zveze Slovenije in predsednik SMDO-ja PZS.

Kot je nekoč dejal: »Kadar koli sem pisno ali na predavanjih predstavljal lepote in smisel planinstva, sem se spontano vživel v trenutke, ki sem jih doživel v gorah. Ko sem stal tam visoko nad dnevnim ropotom in se skoraj dotikal oblakov, mi je padla na misel ideja, da bomo ustanovili planinsko društvo ter tako omogočili mnogim ljudem, od najmlajših  do starejših, da se skoraj dotikajo oblakov. Zakaj ne? Saj je to bilo doslej možno nekaterim videti samo v filmu.«

Iskreno sožalje vsej družini!  SLAVA MU!

Kategorije: Dogodki

0 Komentarjev

Dodaj odgovor

Avatar placeholder

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja