Adijev bivak na Reški planini

Govor predsednika PD Prebolda Matica Pečovnika, ob otvoritvi Adijevega bivaka

En lep dober dan vsem skupaj. Veseli me , da ste se kljub slabemu vremenu zadnjih par dni in neugodnim pohodnim razmeram danes z nami podali na vrh Reške Planine, kjer smo se zbrali, da slavnostno otvorimo Adijev bivak. Med nami še posebej lepo pozdravljam Adijevo družino. Adija Vidmajerja posebej ni potrebno predstavljati, saj vsi vemo kakšen velik človek je bil in kaj vse je dosegel. Adijeva velika želja je bila da bi nekoč na vrhu Reške planine postavili razgledni stolp, vendar ta ideja na žalost ni nikoli mogla zaživeti zaradi birokracije, predpisov itd….Tako smo se v društvu odločili, da postavimo bivak in ga poimenujemo po Adiju, ki je bil ustanovni član, prvi predsednik društva, predsednik SMDO-ja, podpredsednik Planinske zveze Slovenije in se tako poklonimo, ter zahvalimo za njegov pomemben prispevek pri razvoju našega društva, samega planinstva v Sloveniji in širom Evrope, hkrati pa bomo na nek način sklenimo naše Abrahamovsko leto.

Samo dokumentacijo za postavitev bivaka smo začeli pripravljati nekje tri leta nazaj, zaradi razno raznih težav, ki jih ne bi omenjal smo z samimi deli pričeli 1.6.2022 in sedaj bivak stoji ampak vseeno nam ostaja še par fines, ker pa smo nekako uspeli pričarati tudi razgled, se je porodila tudi ena drzna ideja, ki je trenutno v planinski modi, a naj zaenkrat še ostane skrivnost…

IMG_20221031_094817 (2)
IMG_20221031_094453

Pri postavitvi Adijevega bivaka so z delom pomagali Andrej Polak, Branko Vračko, Bruno Roter, Dušan Vedenik, Gorazd Krajnc, Gregor Fonda, Jani Pilko, Jani Zagožen, Jure Jošt, Kristjan Arh, Lovro Pečovnik, Matic Pečovnik, Miha Fonda, Miran Žohar, Mirko Stojnič, Nina Fajfar, Rudi Sitar, Uroš Ledinek in Živo Pečovnik.

S traktorskimi prevozi nam je pomagal Jernej Dolar, hkrati se moram zahvaliti Daniju Dolarju, da nam je dovolil postaviti bivak na njegovi zemlji.

Večino finančni stroškov je krilo samo Planinsko društvo Prebold, malo nam je finančno pomagala tudi Športna zveza Prebold, ki se ji za to zahvaljujem.

Še enkrat bi se rad v imenu društva zahvalil, predvsem mojim prijateljem iz Planinskega društva Prebold in ostalim, ki so kakor koli sodelovali, še enkrat najlepša hvala.

V slogi je moč pravijo in s postavitvijo tega bivaka smo še enkrat dokazali, da zmoremo in hočemo. Še posebej vesel sem, da smo kar tri generacije združile moči pri delu.

Sedaj bi pa najprej prosil Miha Fonda, da nam odkrije tablo Adijevega bivaka, ki jo je tudi izdelal, nato bi pa prosil Uroša in Hedviko, da prideta bližje in da skupaj prerežemo slavnostni trak in uradno otvorimo Adijev bivak in ga predamo svojemu namenu.

Da pa se Vam ne bo mudilo v dolino smo pripravili nekaj malega zakuske, katere nimamo želje nositi v dolino tako da vas vabim da še nekaj prigriznemo in skupaj nazdravimo. Hvala vsem skupaj še enkrat in veselim se nadaljnjega dela in dobrega sodelovanja med nami.

01.10.2022                                                                    

Matic Pečovnik,

predsednik PD Prebold

IMG_20221031_094803